Taylor Family Quadrangle Park

Owner:

University of Calgary

Sector:

CANA Construction

Completion:

2010

Architect:

Kasian Architecture

Delivery Type:

Modified Construction Management/Design-Build

Market:

Outdoor Development

Project
Details

A vibrant campus connector.

The Quadrangle (Quad) is an outdoor landscaped park and common area that helps to provide a circulation network for pedestrians in and around the Taylor Family Digital Library. The paving surrounding the library emulates the patterned cladding on the building - flowing through to all adjacent areas. The pathways from the Quad connect all of the main buildings on the campus. Pathways lined with trees and plant life provide a pedestrian-oriented area where students and faculty can gather on grassed areas or the seating provided.

TFDL_1.jpg

The project features specialty construction elements with rock sculptures emulating geographic landscape and the patterns in the paving are meant to represent the prairies of Southern Alberta.

The park was designed to flow through to the rest of the campus, while also being a vibrant standalone space. Treed areas and plants are low-impact and indigenous.

The project was completed in the heart of the University of Calgary campus. A large amount of underground services were located on the site, some known and some unknown. CANA undertook a thorough investigation of as-built information and performed additional analysis.

Share

CANA in action

We are best known for our unique and one-of-a-kind projects, but these projects are just some of many institutional, commercial, industrial, residential and infrastructure work that we complete.

View Projects